Foto Joyce

Wie ik ben

Van Oost en West

Ik ben zelf van Oost en West. Geboren in Nederland uit Nederlands-Indische ouders. Twee werelden die in mij verenigd zijn, die mij gevormd hebben. Het Oosten betekent voor mij: het gevoel, de rust, het introverte. En het Westen: het denken, de beweging, het extraverte. Ogenschijnlijk elkaars tegenpolen, maar juist de combinatie van deze twee brengt mij tot de kern: het ene is niet beter dan het andere. Zo zie ik dat ook in mijn werk. Ik ga graag naar de kern toe, de essentie.

Ik ben Joyce de Pruyssenaere de la Woestijne (1958) en ik heb de driejarige opleiding bij het ITIP Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie gevolgd en daarna de Toegepaste Opleiding voor Energetisch Werk. Na deze opleidingen ben ik diverse malen stagiaire en co-begeleider geweest bij o.a. de Energetische opleiding van het ITIP. Daarnaast heb ik de post-opleiding “Van Vakmanschap naar Meesterschap” gevolgd.

In 2013 heb ik de 3-jarige opleiding tot SE-Practitioner afgerond bij Somatic Experiencing Nederland.  Vanaf die tijd assisteer ik bij de opleiding. Sinds 2000 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen begeleid, zowel individueel als met partner. Ook heb ik ervaring met groepen, heb diverse workshops gegeven en doorgaande procesgroepen begeleid.

Ik hou ontzettend van dit werk, omdat het zo direct, open en eerlijk is. Kleine stapjes zetten die soms mega veranderingen teweeg brengen. Het raakt me diep en ik word er altijd blij en energiek van.

Ik kan je een veilige omgeving bieden waarin alles aan bod mag komen wat nodig is. Het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent.