Energetisch lichaamswerk

Hoe vaak gebeurt het niet dat we ons gevoel kwijt zijn, dat we alleen maar in ons hoofd leven. Hoe vaak nemen we niet een beslissing tegen beter weten in. We zijn dan niet meer in evenwicht: we leggen een te grote nadruk op ons hoofd (denken) en zijn ons dan niet meer bewust van ons lichaam (gevoel). Ook kan het zijn dat ons lichaam vervelende ervaringen heeft opgeslagen die tot blokkades hebben geleid.

Deze blokkades kun je ervaren als pijn. Vaak ervaren we pijn als een last en niet als een symptoom, daarom willen we pijn niet voelen. We trekken ons als het ware terug uit dit pijngebied en vergeten deze plek. Daarmee snijden we onszelf niet alleen af van ons gevoel, maar het heeft ook gevolgen voor onze ademhaling. We gaan oppervlakkiger ademhalen. Vroeg of laat kun je hier last van krijgen, en uit het zich bijvoorbeeld in spanning, angst, depressie, een laag energieniveau. Kortom je zit niet goed in je vel, je bent uit balans.

Energetisch lichaamswerk helpt je je bewust te worden van je lichaam, er contact mee te maken en het helpt je het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen, waardoor je weer echt kunt voelen. Ook de ademhaling kan zich weer verdiepen, want goed ademhalen is de basis voor een gezond functioneren van ons lichaam. Het resultaat is dat je weer levendiger wordt en zo weer optimaal gebruik kan maken van je mogelijkheden. Hierdoor kun je je vrijer in je lichaam voelen en voluit, vol vertrouwen van het leven genieten.